Helytörténeti Gyűjteményünk több tízezres nagyságrendben őriz tárgyakat és fényképeket, melyekből az érdeklődő legmélyebb részleteiben megismerheti a település múltját. Sajnos a gyűjtemény hatalmas mérete miatt a tárgyak többsége a látogatók elől rejtve marad – ezen kívánunk segíteni azzal, hogy a tárgyak, fényképek illetve dokumentumok leírását és a róluk készült képeket lehetőségeinkhez mérten közzé tesszük a MúzeumDigitár nevű múzeumi digitalizáló rendszer felületén.

A MúzeumDigitár egy németországi kezdeményezésre létrejött múzeumi digiatlizációs platform, melynek célja, hogy egységes felületen, könnyen kereshető módon jelenítse meg a tagjai között levő múzeumok tárgyi anyagát.

A mai napon 70 fényképpel elindítottuk a Helytörténeti Gyűjtemény oldalát a MúzeumDigitár felületén. Célunk, hogy a következő hónapokban a Gyűjtemény kb. 1300 darabos régifotó-gyűjteményét tárjuk a nagyközönség elé.

Kérjük önöket, hogy böngésszék, gyönyörködjenek benne, és ha kiegészítést, javítást tennének, jelezzék elérhetőségeinken!

A MúzeumDigitár tartalma elérhető az alábbi gombra kattintva, vagy honlapunk felső sávjában a MúzeumDigitár linken:

Vélemény, hozzászólás?